PayPal, ABD’deki müşterilerinin dünya çapındaki milyonlarca üye iş yerinde kripto para birimleri ile ödeme yapmasına olanak tanıyacak.

Şirket yaptığı açıklamada, dijital cüzdanlarında bitcoin, ether, bitcoin cash ve litecoin bulunduran PayPal müşterilerinin, satın alma işlemleri sırasında varlıklarını itibari paraya dönüştürerek işlemi tamamlayabileceklerini söyledi.

Ayrıca PayPal’ın geçtiğimiz yılın sonlarında üzerinde çalıştığını açıkladığı hizmetin önümüzdeki aylarda 29 milyon tüccarın tamamı için açılacağını da belirtildi.

PayPal CEO’su Dan Schulman konuyla ilgili olarak: “İlk kez, kripto para birimlerini PayPal cüzdanınızın içindeki bir kredi kartı veya banka kartı ile şekilde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Kripto para birimlerinin ağırlıklı olarak satın aldığınız, tuttuğunuz ve veya sattığınız bir varlık sınıfı olmaktan çıkıp milyonlarca tüccarda gerçek dünyada işlem yapmak için meşru bir finansman kaynağı haline geldiği bir geçiş noktası olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Checkout With Crypto teklifi şirketi, ağını kripto para birimlerine açan en büyük ana finans şirketlerinden biri haline getirdi ve kripto para fiyatlarındaki yükselişe de yardımcı oldu.

Şirket, kripto ile ödeme yapmak için hiçbir işlem ücreti talep etmeyecek ve her satın alma işlemi için yalnızca bir tür coin kullanılabilecek.

PayPal kripto para kullanımını genişletecek

KaynakReuters