Çin’in önde gelen blokzinciri akademisyenlerinden biri olan Cai Liang, Pekin yönetiminin şimdiye kadar devlet hizmetlerinde blokzinciri için 100 kullanımı benimsediğini, Çin devlet kuruluşlarının ve özel sektör firmalarının da hızla gerçek kullanım senaryolarını araştırdığını söylüyor.

Beijing News’in haberine göre Zhejiang Üniversitesi’ndeki Blokzinciri Araştırma Merkezi’nin genel müdür yardımcısı Cai Liang, Pekin yönetiminin blokzinciri kullanımı konusunda oldukça ileride olduğu görüşünde.

Devlet tarafından onaylanmış bir dizi blokzinciri araştırma ve geliştirme girişimine liderlik eden Cai, benimsemeye hazır çözümlerin ve platformların “ilk partisinin” Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) ve bağlı kuruluşu tarafından ortaklaşa belirlenen blokzinciri standardizasyon protokollerini geçtiğini belirtti.

Cai Liang’ın Pekin ve ülke genelinde blokzinciri çalışmalarına yönelik ifadeleri şöyle:

Blokzinciri, reel ekonomi, sosyal yönetişim ve devlet hizmetleri alanlarında daha kapsamlı ve derinlemesine uygulamalar kazandı. Ayrıca enerji, güç ve havacılık hizmetleri alanlarında aktif olarak araştırılıyor. Devlet hizmetleri açısından bakacak olursak, geçen yıldan bu yana her düzeydeki yönetim buna büyük önem veriyorlar. Hükümet blokzinciri ile birlikte bölgesel endüstriyel dönüşüm, insanların geçim hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yenilikçi uygulamaları keşfetmek için art arda bir dizi plan yayınladı.

Örnek olarak Pekin’i ele alalım: Şu anda Pekin, devlet hizmetleri alanında 100’den fazla özel blokzinciri kullanım senaryosunu uyguluyor.

Cai son olarak COVID-19 salgınının, blokzinciri destekli devlet hizmetleri, dijital kimlik, hayır kurumlarına yönelik bağışlar, tedarik zinciri ve yeşil enerji çözümlerine yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırdığını da sözlerine ekledi.

Blokzinciri destekli kamu hizmetleri Pekin’in uzun süredir gündeminde olan bir konu. Cai’nin açıklamaları daha önce Pekin’in 100’ün üzerinde devlet için blokzinciri kullanımı araştırdığına dair çıkan haberleri de doğrular nitelikte. 2020-2022 arası eylem planında blokzinciri için bir inovasyon merkezi olamayı hedefleyen Pekin yönetimi, Pandeminin yol açtığı etkileri de fırsata çevirerek bu hedefleri doğrultusunda hızla ilerliyor.

Pekin blokzinciri inovasyonu için bir merkez olmayı hedefliyor

KaynakCryptoNews