Pekin, önümüzdeki iki yıl içinde kentin ekonomik gelişimini yeni teknolojiyle bütünleştirerek blokzinciri inovasyonu için bir merkez olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Pekin belediyesi, “Pekin Blokzinciri İnovasyon Geliştirme Eylem Planı (2020-2022)” olarak adlandırılan yeni girişimini duyurdu. Duyurulan bu planla birlikte Çin’in başkenti, ülkenin blokzinciri uygulamalarıyla tam olarak bütünleşmiş ilk şehri olmayı amaçlıyor.

Eylem planı özellikle blokzinciri projelerine yatırım yapmak ve bu projelerin halka açık hale getirilmesi için özel bir fon kurulacağına değiniyor. Tüm bunlar Pekin’i bir blokzinciri merkezi haline getirmenin bir parçası olarak gerçekleştirilecek.

Pekin belediyesi bu süreçte blokzinciri araştırma ve geliştirmelerini destekleyecek. Devlet kurumları ve finansal hizmet şirketlerini veri doğrulama ya da paylaşım teknolojileri gibi konularda geliştirme yapması için teşvik edecek. Belediye, kentin altyapı geliştirme süreçleri ve kamu hizmetleri ile entegrasyon için de blokzinciri teknolojisinin kullanılmasına teşvik edecek.

Pekin, Çin’in blokzinciri inovasyonu için bir merkez olma planlarını kamuoyuna açıklayan az sayıdaki şehirlerden biri. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in akıllı şehir kurma vizyonunun bir parçası olarak sıfırdan inşa edilen Xiong’an şehri blokzinciri teknolojisini hali hazırda altyapı inşası, finansmanı ve diğer hükümet girişimlerine entegre etti. Başkent Pekin’in de bu vizyona paralel olarak hareket ederek 2022’de teknolojinin kullanıldığı önde gelen şehirlerden biri olması bekleniyor.

Çin’de “Tüketim Kuponları” için blokzinciri kullanılacak

KaynakTheBlock