Çin hükümeti COVID-19 salgınının yıkıcı etkilerini azatlamk ve ekonomiyi tekrar canlandırmak için çeşitli teşvik politikaları ve çözümler üretiyor. ‘Tüketim Kuponları’ da bu çözümlerden bir tanesi.

Çin’in Jiangsu eyaletinin başkenti olan ve bugüne kadar blokzincirinin çeşitli avantajlarından yararlanan Nankin‘de tüketici kuponları kullanılıyor. Blokzinciri tabanlı bu kuponlar gıda, ulaşım ve elektronik için harcanabiliyor. Cointelegraph’ın yerel haber ajanslarına dayandırdığı kaynağa göre Haziran ortasına kadar Nankin’de 54 milyon dolar değerinde blokzinciri tabanlı kupon dağıtımı yapıldı.

Haziran ayının başında şehir, Didi Travel, Pizza Hut ve Carrefour gibi yüzlerce markayla bir araya gelerek “Nankin Büyükşehir Bölgesi Tüketim İttifakı”nı kurmuştu. Amaç, COVID-19 sonrası tüketimin tekrar canlanması amacıyla 1 milyar yuan (yaklaşık 141 miyon dolar) değerinde tüketim kuponu dağıtmaktı. Uzmanlar Nankin’de uygulanan bu projenin diğer şehirlerde de uygulanabileceğini söylüyor.

Nankin pandemi sonrası ekonomik iyileştmeyi sürdürmek için çalışmalarına devam ederken Çin genelinde blokzinciri teknolojisi bu normalleşme sürecinin temel bir parçası olacak gibi görünüyor. Salgın sırasında ortaya çıkan birçok blokzinciri çözümü çeşitli sektörlerin ilgisini çekerken bundan sonraki süreçte teknolojinin daha hızlı bir şekilde benimsenebileceğini söyleyebiliriz. Halihazırda blokzinciri teknolojisine yönelik çalışmalarıyla önde gelen ülkelerden biri olan Çin, iyileşme sürecinin merkezine de blokzincirini oturtmakta kararlı görünüyor.

COVID-19 blokzinciri için bir katalizör olabilir

KaynakCointelegraph