The Block Research tarafından Genesis ve etoro sponsorluğunda hazırlanan 2021 Dijital Varlık Görünümü raporu dijital varlık pazarının durumunu, yatırım trendlerini, merkeziyetsiz finansı ve 2021 yılında izlenmesi gereken diğer trendleri ele alıyor.

The Block’un araştırma ekibi tarafından hazırlanan kapsamlı raporda dikkat çeken bazı noktalar şöyle:

  • Bitcoin kendi rekorunu kırdı. Pazar lideri 2020’de büyük bir artış göstererek 350 milyar dolar piyasa değerine ulaştı.
  • Stablecoin’ler 2020’de ürün-pazar uyumu buldu. Yılın başından bu yana toplam stablecoin arzı yüzde 340 oranında arttı ve değeri 5,9 milyar dolardan 26 milyar doların üzerine kadar çıktı.
  • Kripto para piyasasının olgunlaşması hızlandı. Bitcoin vadeli aylık işlemlerin toplam hacmi bir önceki yıla oranla yüzde 120 arttı.
  • Kripto ve blokzincirine ayrılan girişim sermayesi fonu 2020’de yükselişte. 2020’de kripto ve blokzinciri projelerine 3,1 milyar dolar girişim fonu ayrıldı.
  • 2020 yılı dijital varlık sektörün en fazla M&A işleminin gerçekleştiği yıl oldu. Bu yıl gerçekleşen 83 işlemim hacmi 691 milyon dolar civarındaydı.
  • 2020 yılı merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) yükselişe geçtiği bir yıl oldu. Araştırmalar, ortaklıklar ve ileri seviye pilot çalışmaları hızla artış gösterdi.
  • 2020’de bankacılık devlerinin kripto hizmetlerini genişletmeye çalıştığını da gördük. Büyük bankalar kripto tekliflerini genişleterek dijital varlık piyasasında aktif olmak istiyorlar.

The Block Research tarafından hazırlanan rapor piyasayı 5 ana başlıkta inceliyor: Piyasanın Genel Durumu, Dijital Varlık Yatırım Trendleri, Merkeziyetsiz Finans, Ödemeler ve Bankacılık Trendleri, Makro Perspektifler.

Raporun tamamına buradan kısa bir form doldurarak ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Rapor: Kriz döneminde lojistik sorunları çözmek için blokzinciri

KaynakThe Block