Dünyanın en popüler çevrimiçi topluluğu olan Reddit, blokzinciri destekli ödül sistemini duyurdu.

Topluluk Puanları adı verilen blokzinciri tabanlı bu sistem, kullanıcıları sundukları katkılara göre ödüllendiren bir program. Bu puanlar aslında Ethereum blokzincirinde aktarılabilen token’lar. Reddit’teki rozetler, emojiler, GIF’ler için veya premium üyelikler için harcanabiliyorlar. Puanlar bir gönderi paylaşma ve yorum yapam gibi topluluğa katkıda bulunarak kazanılıyor.

Şu ana kadar iki ERC-20 token’ı var gibi görünüyor. Birisi kripto para birimi topluluğundaki (r/cryptocurrency) MOONS, diğeri ise FortNite topluluğundaki (r/FortNiteBR) BRICK.

Her ay parça parça dağıtılacak token’lardan sadece 250 milyon adet mevcut. Kullanıcılar Reddit Karma’da ölçülen aylık etkinliklerine veya katkı puanlarına göre bu token’lardan belirli miktarda kazanabilecekler.

Kullanıcıların topluluk puanlarını saklayabilmeleri için Reddit Vault, yani aslında bir blokzinciri cüzdanı açması gerekiyor. Ayrıca isterlerse diğer Ethereum cüzdanlarını da kullanabilecekler.

430 milyon kayılı kullanıcısı bulunan Reddit dünyadaki ilk 20 web sitesi arasında yer alıyor. Alexa sıralamasına göre ABD’de Google, YouTube, Amazon, Facebook, Yahoo ve Zoom’dan sonra en çok ziyaret edilen 7. web sitesi. Böyle geniş bir kullanıcı tabanına sahip platformun blokzinciri tabanlı ödül programı başlatması birçok kişinin bu vesileyle blokzinciri cüzdanlarıyla tanışmasına da sebep olabilir. Reddit bu token hamlesini ilerleyen dönemlerde nasıl genişletecek hep birlikte göreceğiz.

Yenilikçi Jeton Arzı “Token Offering” Kavramları

KaynakLedgerInsights