Blockchain ekosisteminin en büyük GameFi projesi Axie Infinity’e ait Ronin ağına sızan siber saldırganlar 600 milyon doların üzerinde kripto varlık çaldı.

Mart ayının son haftası Blockchain tarihinin en büyük siber saldırılarından birisine sahne oldu. Blockchain dünyasının en büyük oyunlarından birisi olan Axie Infinity’nin üzerinde çalıştığı Ronin ağına sızan siber saldırganlar 625 milyon dolar civarında kripto varlığı çalmayı başardılar.

Ethereum ağı ile Ronin ağı arasındaki köprü sistemini hedef alan saldırıda 173.600 Ethereum ve 25,5 milyon USDC olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 625 milyon dolar tutan kripto varlık çalındı.

Siber saldırının ağ üzerindeki doğrulayıcılardan birisini hedef alarak gerçekleştiği ve 11 farklı imza ile yönetilen çoklu imza sistemi (multisig) ele geçirilmesi ile gerçekleşmesi saldırıyı farklı bir boyuta taşıyor.

Gerçekleşen olaydan sonra Axie Infinity oyun tokeni ve Ronin Ağı temel kripto varlıklarında ciddi değer kayıpları yaşandı. İlerleyen günlerde nasıl aksiyonlar alınacağı henüz bilinmiyor ancak siber saldırganların ele geçirdiği varlıkları kimliklerini ifşa etmeden likide etmesi pek olası görünmüyor.