Axie Infinity NFT oyunundaki sanal bir arsa, Çarşamba günü 550 ether (yaklaşık 2,4 milyon dolar) gibi rekor bir fiyata satıldı.

Arsa, Axie Infinity’nin “son derece nadir” olarak tanımladığı “Genesis” arazi türünün bir parçasıydı. Genesis arazisi, Axie Infinity haritasının merkezinde bulunuyor ve 220 parsellik alan kaplıyor.

Axie Infinity’de Mystic ve Arctic dahil olmak üzere farklı türde araziler vardır ve hepsi topluca Lunacia olarak adlandırılır. Lunacia, oyunu oynamak için gerekli olan oyun içi fantastik yaratıklar olan Axies’lerin anavatanı oluyor.

Axie Infinity, kullanıcıların nakit veya diğer kripto para birimleri ile değiştirilebilen küçük aşk iksirleri (SLP) adı verilen token’ları kazanmalarını sağlayan popüler bir oyna-kazan NFT oyunu.

Bir Axie Infinity sözcüsü The Block’a yaptığı açıklamada, Axie arazisinin “Eğlence değeri, sosyal değeri ve gelecekteki kaynak akışları şeklinde ekonomik değeri var. Bu yüzden bu tür satışları görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Oyna-kazan NFT oyunları son dönemlerde hiç olmadığı kadar popüler bir seviyeye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde de Kanada merkezli bir yatırım firması başka bir metaverse oyunu olan Decantraland’den 2,5 milyon dolar değerinde sanal arazi satın almıştı.

Mythical Games’e 150 milyon dolarlık yatırım

KaynakThe Block