Blockchain oyun platformu Mythical Games, 75 milyon dolarlık B Serisi yatırım turundan sadece 4 ay sonra Andreessen Horowitz liderliğinde 150 milyon dolarlık bir C Serisi turunu da tamamladığını duyurdu.

Mythical Games bir oyun geliştiricisi olmasının yanı sıra başkalarının, NFT varlıkları ve bir oyna-kazan modeli kullanan blokzinciri oyunları geliştirmesini sağlayan Mythical Platformu’nu da sahip.

Yeni yatırımla birlikte 1,25 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketin kurucu ortağı ve CEO’su John Linden yatırımla ilgili olarak: “Oyuncular her yıl dijital varlıklara milyarlarca dolar harcıyor, ancak koleksiyonlarının değeri kilit altında. Oyunlarda NFT’leri kullanmak oynaması ücretsiz ekonomiler etrafında inşa edilmiş yepyeni bir dizi oyun tasarım ilkesi yaratabilir. Oyuncular ve koleksiyonerler olarak oyuncuların kazandıkları ve satın aldıkları maddi varlıklara sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

C serisi yatırım turuna katılanlar arasında kripto para borsası Binance ve FTX gibi isimler de yer alıyordu. Ayrıca sporla bağlantılı çok sayıda şirket ve kişi son yatırıma destek çıktı.

Blockchain oyunları son dönemlerde büyük yatırımlar çekiyor. Ekim ayında Andreessen Horowitz, Axie Infinity oyunu için 152 milyon dolarlık yatırım turunun da başında olan isimdi. Bu hafta ise Softbank, Animoca tarafından kurulan The Sandbox oyunu için 93 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

NFT oyun girişimi The Sandbox’a SoftBank’tan yatırım

KaynakLedger Insights