Samsung’un blokzinciri destekli akıllı telefonlarına Elrond projesinin oyun uygulaması gelecek. 

‘Battle of Elrond’ ismi verilen oyun, şirketin söylediğine göre bu yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Elrond CEO’su Beniamin Mincu, The Block’a yaptığı açıklamada Battle of Elrond’un mobil bir multiplayer oyunu olduğunu ve kullanıcıların rakiplerini alt ettikçe ERD kazanacaklarını söylüyor. Şu anda 1 ERD’nin değeri 0,0016 dolar.

Mincu bu uygulamanın Samsung Galaxy Store için özel olacağını da vurguladı. Bu da blokzinciri özellikli akıllı telefonların (Galaxy S10 ve üzeri) uygulamayı çalıştırabileceği anlamına geliyor. Mincu, Battle of Elrond’un merkezi olmayan bir uygulama (dApp) olmadığını, ancak bir blokzinciri bileşenine sahip bir mobil uygulama olduğunu belirtmeden geçmiyor.

Elrond ile Samsung geçtiğimiz Kasım ayında güçlerini birleştirmişti. Elrond, blokzinciri teknolojisinin, maliyetleri azaltmaya ve kullanıcılara güvenlik ve gizlilik sağlamaya yardımcı olduğunu söylüyor. Şirket, yerel uygulama mağazalarının yüzde 30’a kadar ücret topladığını ifade ederken, blokzincirinin düşük ücretlerle sürtünmesiz doğrudan etkileşime izin verdiğini de vurguluyor.

Bir blokzinciri kullanım örneği olarak oyunlar, son zamanlarda hızlı bir yükselişe geçti. Geçtiğimiz ay donanım üreticisi AMD, blokzinciri oyun alanına girdiğini açıklamıştı. BetProtocol, Mythical Games ve Immutable dahil olmak üzere birkaç şirket de son aylarda oyun girişimleri için milyonlarca dolar topladı.

KaynakTheBlock