Moskova, kentin idari hizmetlerini barındıracak bir blockchain sistemi kurmanın yollarını arıyor.

Moskova’nın Bilgi Teknolojileri Departman’ı elektronik hizmetleri barındıracak etehereum tabanlı bir sistem geliştirilmesi için açık artırma başlattı. Projenin tahmini geliştirme maliyetinin 860.000 dolar civarında olması bekleniyor.

Platformda barındırılacak hizmetlerin listesi, mülk sahiplerine ve sakinlerine ilişkin belgelerin verilmesini ve şehirdeki çiftçi pazarlarında yerlerin tahsis edilmesini içeriyor. Sistem, otorite ispatına dayanacak ve maksimum 1,5 milyon eş zamanlı izleyici kapasitesine sahip olacak.

Projeyi eklenecek taraf seçildikten ve şartlara göre sözleşme imzalandıktan sonra platformun kurulmasının 60 gün sürmesi tahmin ediliyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, blockchain ile şeffaflığı artırarak Moskova’nın elektronik hizmetlerine duyulan güveni artırmayı hedeflediğini söylüyor.

Platform, Moskova sakinlerinin yeni bisiklet yolları ve cadde dekorasyonu için konumlar veya şehir etkinliklerini derecelendirme gibi şeyler hakkında yorumlarını ifade etmelerini sağlayan Active Citizen adlı bir oylama platformu da dahil olmak üzere, şu anda Moskova şehir hükümeti tarafından gerçekleştirilen diğer blockchain deneyleriyle de entegre edilecek.

Şehir Avtice Citizen sistemini 2017 yılından beri test ediyor. Ayrıca resmi bir duyuruya göre, bu sonbaharda gerçekleştirilecek şehir meclisi seçimleri sırasında blockchain teknolojisini ile bazı ilçelerin elektronik olarak oy kullanmalarına da izin verilmesi planlanıyor.