Ünlü Final Fantasy oyununun yayıncısı Square Enix, blockchain tabanlı oyunlar dahil olmak üzere yeni stratejik adımlarını finanse edebilmek için 3 oyun stüdyosunu Embracer Group’a satıyor…

Square Enix, oyun endüstrisinde blockchain ve NFT tabanlı oyunları destekleyen en yüksek seslerden biri oldu ve bunu çok daha etkin şekilde sürdürebilmek için kritik bir adım daha attı. Japon oyun şirketi bu kapsamda blockchain tabanlı yeni oyunlar dahil olmak üzere yeni stratejik adımlarını finanse edebilmek için 3 oyun stüdyosunu Embracer Group’a sattığını duyurdu.

Embracer Group; Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain, Thief gibi oyun stüdyolarının yanı sıra Crystal Dynamics, Eidos-Montréal ve Square Enix Montréal gibi yapımların haklarını satın almak için Square Enix’e 300 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Üç stüdyo yaklaşık 1.100 kişiyi istihdam ediyor.

Square Enix basın açıklamasında söz konusu satışı, “kaynakların daha verimli bir şekilde kullanımını sağlayarak küresel iş ortamında devam eden değişime uyum sağlama ihtiyacına” bağladı. Ayrıca, yapay zeka, bulut bilişim ve blockchain teknolojilerine yönelik artan ilgisinin altını çizdi.

Yeni trendlere doğru…

Square Enix, uzun süredir devam eden Final Fantasy, Dragon Quest ve Kingdom Hearts RPG oyun serilerinin yanı sıra Life is Strange ve Just Cause gibi daha yeni IP’lere sahip. Ancak görünüşe göre satış sonucunda genel oyun geliştirme operasyonlarını azaltarak yeni trendlere doğru ilerleyecek…

Embracer Group, Square Enix tarafından yayınlanan 50’den fazla geçmiş oyunun yayın haklarını da devralacak. İsveçli yayıncı 2011 yılında kuruldu, daha önce Nordic Games ve THQ Nordic isimleri ile tanınıyordu. Borderlands geliştiricisi Gearbox Entertainment ve Dark Horse Comics dahil olmak üzere bir dizi satın alma ile oyun dünyasında adından çokça söz ettirmişti.