Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, gizlilik ve ademi merkeziyetçiliğe odaklanan yeni bir blokzinciri katmanı Espresso için 32 milyon dolar fon topladı.

Espresso’nun geliştiricileri, daha geniş çapta benimsemeyi engelleyen ana faktörün dalgalanan yüksek işlem ücretleri olduğunu öne sürüyor. Artan ücretlerin günümüzün en popüler merkeziyetsiz uygulamalarının çoğunu tüketiciler için erişilemez hale getirdiğini savunan ekip, bu durumu değiştirmek istiyor.

Espresso’nun arkasındaki şirket Espresso Systems 4 kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Şirketin aldığı son yatırıma Greylock Partners, Electric Capital, Sequoia Capital, Blockchain Capital ve Slow Ventures gibi isimler öncülük ediyor.

Espresso web sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak: “Bu fon, Web3’ü geniş çapta benimsenmeye hazır hale getirecek altyapı ve ürünleri araştıran, inşa eden ve uygulayan ekibi büyütmek için gerekli kaynakları sağlayacaktır.

Fonlar aynı zamanda bu ürünleri bir dizi kanal aracılığıyla pazara sunmak için de harcanacak. Yerel son kullanıcı ürünlerinin dağıtımı, geliştiricilerin benimsenmesi, girişimciler, yeni kurulan şirketler ve işletmelerle ortaklıklar bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Espresso’nun blokzinciri, “Configurable Asset Privacy for Ethereum” (CAPE) adlı açık kaynaklı bir akıllı sözleşme kullanarak gizliliğe odaklanıyor. CAPE, dijital varlık yaratıcılarının varlıkların mülkiyeti ve hareketiyle ilgili hangi bilgilerin gösterilebileceğini özelleştirmesine olanak tanıyan bir sistem. Yani sabit akçeler (stablecoin) ve NFT’ler gibi CAPE’deki dijital varlıklar, kullanıcılar tarafından şeffaflık ile gizlilik arasında denge kurulacak şekilde özelleştirilebiliyor.

Blokzinciri oyun girişimi Forte 725 milyon dolar yatırım aldı

KaynakThe Block