Oyun yayıncıları için blokzinciri tabanlı çözümler sunan ABD merkezli bir girişim olan Forte, B Serisi finansman turunda 725 milyon dolar topladı.

Sea Capital ve Kora Management, Andreessen Horowitz (a16z), Tiger Global, Solana Ventures, Polygon Studios, Cosmos, Animoca Brands ve Warner Music Group dahil olmak üzere birçok yüksek profilli girişim firması ve yatırımcının katılımıyla tura ortak liderlik etti.

Forte, yeni yatırımla birlikte hizmetlerini genişletmeyi ve daha fazla oyun yayıncısını bünyesine katmayı planlıyor. Özel test aşamasında olan Forte’nin platformu şu anda yalnızca davetlilere açık. Şirket, 40’tan fazla oyun geliştirici ortağına sahip olduğunu iddia ediyor.

Geliştiriciler, blokzinciri teknolojisini oyunlarına entegre etmek için Forte platformunu kullanıyor ve bu da NFT basımı, satışı ve ödeme ağları gibi özellikleri etkinleştiriyor.

Forte sözcüsünün The Block’a yaptığı açıklamaya göre firma kendi blokzincirini işletmiyor. Platform, oyun geliştiricilerin token’lar ve topluluk ekonomileri oluşturmasını sağlamak için Ethereum, Cosmos, Solana, XRP Ledger, Polygon ve daha fazlası gibi çeşitli Katman 1 (L1) ve Katman 2 (L2) blokzinciri sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyor.

Forte kurucu ortağı ve CEO’su Josh Williams, firmanın misyonunun, büyük ve küçük tüm oyun geliştiricilerini blokzinciri oyun alanında başarılı olmaya hazırlamak olduğunu söyledi.

Bir Blockchain Projesinden Öğrendiklerim

KaynakThe Block