İsviçre’de bankacılık lisansı alarak önemli bir gelişmeye imza atan krito para firması Sygnum, Singapur’da da bankacılık lisansı almak için çalışmalara başladı.

Şirketin kurucu ortakları Mathias Imbach ve Gerald Goh’un Bloomberg’e yaptığı açıklamalara göre Sygnum, ülkenin düzenleyicileriyle sermaye piyasası hizmetleri lisansı almak için konuşmaya başladı. Goh, şirketin tam hizmet paketi sunabilmesi için banka olarak faaliyet göstermesi gerektiğini söylüyor.

Bu haftanın başında İsviçre’nin Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FINMA) Sygnum’a bankacılık lisansı vererek büyük ses getirmişti. O sırada firma Singapur için de benzer bir lisans almaya çalıştığını açıkladı. Bu lisans Sygnum’a çoklu yöneticili dijital varlık hizmetini de içeren bir fon yönetimi hizmeti sunmasına imkan tanıyacak.

FINMA’nın lisansıyla birlikte Sygnum, bu yıl İsviçre’de tam bir banka olarak hizmet vermeye başlayacak. Bir İsviçre bankası olan Sygnum bitcoin (BTC), ether (ETH) gibi kripto para birimlerinin ticaretini yürütebilecek ve bunların İsviçre frangı, dolar ve euro birimlerine çevirilmesine imkan tanıyacak.

Sygnum ayrıca kripto para birimleri için nitelikli yatırımcılara ve kurumlara gözetleme, aracılık ve tokenlaştırma hizmetleri de sunacak.