Sabit akçe (stablecoin) ihraççısı Tether, USDT tokenini Avalanche’de başlatmaya hazırlanıyor. Bu da onu faaliyet gösterdiği dokuzuncu blokzinciri ağı yapacak.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, The Block’a verdiği demeçte, USDT’nin Avalanche ağındaki lansmanının Haziran ortasında beklendiğini söyledi. Sabit akçe başlatıldıktan sonra dokuz blokzinciri üzerinde çalışmaya başlayacak. Bunlar: Algorand, Avalanche, Bitcoin Cash’s Simple Ledger Protocol, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron ve Solana olarak listeleniyor.

Ethereum’un yüksek işlem maliyetleri, USDT‘yi Tron gibi diğer zincirlerde daha popüler hale getirmişti. Hatta USDT’nin Tron’daki arzı, Ethereum’u aşmış durumda. Ardoino, Ethereum’un işlem maliyetlerinin yüksek kalması durumunda bu eğilimin devam edebileceğini söylüyor.

Ardonio’ya göre Avalanche ağının popülaritesi artıyor. CTO’nun konuya yönelik açıklamaları şöyle: ”Ethereum Virtual Machine (EVM) desteğine sahip. Merkezi olmayan finans (DeFi) projelerinin daha düşük ücretlerden yararlanmak için kolayca ona geçmesine izin verirken test edilmiş EVM uyumlu bir kuruluma sahip olduğumuz için USDT dağıtımını kolaylaştırır.’

Tether’in yakın gelecekte daha fazla blokzinciri destekleyip desteklemeyeceği sorulduğunda ise Ardoino, şu an için blokzincirleri planlarının olmadığını belirtti.

24 kripto ağında 3,1 milyardan fazla işlem gerçekleştirildi

KaynakThe Block