Akıllı sözleşme blokzinciri Tron, 100 milyon dolarlık yeni bir AI geliştirme fonunun lansmanıyla yapay zeka devrimine göz kırpıyor.

Fonun amacı, geliştiricileri, geliştirmenin hem backend hem de frontend’inde OpenAI’ın ChatGPT’si gibi gelişmekte olan yapay zeka araçlarını kullanarak Tron blokzincirinde uygulamalar oluşturmaya teşvik etmek.

Hareket, yapay zekayı Tron blokzinciriyle entegre etmek için daha geniş bir çabanın parçasını oluşturuyor. Bu haftanın başlarında, Tron’un kurucusu Justin Sun, platformun ChatGPT ve OpenAI için “yapay zeka odaklı merkezi olmayan bir ödeme çerçevesi” sağlayacağını söyledi. Sun, yapay zeka geliştiricileri, yapay zeka teknolojisini blokzincirinin güvenliği ve verimliliği ile birleştirerek potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilir.

Tron’un AI geliştirme fonu başlangıçta dört temel alana odaklanacak: bir AI hizmet ödeme platformu, AI ile geliştirilmiş bir oracle, AI ile bilgilendirilmiş yatırım yönetimi hizmetleri ve AI tarafından oluşturulan içerik.

Bir Tron sözcüsüne göre, Tron’un DeFi altyapısının AI ile entegrasyonu, “merkezi olmayan ticaretin tüm yönlerinde kendi kendine öğrenen, hareket halindeyken, uyarlanabilir yetenekler” sağlamayı vaat ediyor. Bunlara akıllı sözleşmelerin oluşturulması, devreye alınması, ödeme katmanı protokolleri, AI ödeme ağ geçitleri ve para birimi mutabakatı da dahil.

Tron ekosistemindeki yatırım yönetimi hizmetleri, daha karmaşık ve akıllı ticaret algoritmaları oluşturmak, piyasa trendlerinin gerçek zamanlı analizini yapmak, daha gelişmiş ve dinamik ticaret stratejileri geliştirmek ve daha öngörülü yatırım kararları almak için yapay zekadan yararlanacak. Ayrıca yapay zeka, çeşitli varlıkların yönünü ve kullanıcı varlıkları ile yükümlülükleri arasındaki dengeyi doğru bir şekilde tahmin ederek, temerrüt riskini azaltarak ve fonların kullanım oranını iyileştirerek kullanıcı güvenliğini artırmak için kullanılacaktır.

Bahsi geçen dört alan, Tron’un yapay zeka geliştirme fonunun birincil odak noktası olsa da platform, diğer yenilikçi kullanım durumlarına sahip geliştiricilerden de aktif olarak başvurular alıyor

Tether, Tron blok zincirinde offshore Çin Yuanını (CNH₮) piyasaya sürüyor

KaynakDecrypt