UNICEF başlattığı kripto para birimi fonu ile Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) bağışlarını kabul etmeye başladı.

UNICEF yaptığı açıklamada bu girişimin dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ve gençlere fayda sağlayan açık kaynaklı teknolojiyi finanse etmek için başlatıldığını belirtti.

UNICEF Genel Müdürü Henriatta Fore konuyla ilgili olarak: “Dijital ekonomiler ve para birimleri gelecek nesillerin hayatlarını şekillendirme potansiyeline sahipse sundukları fırsatları araştırmamız önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Ethereum Vakfı bu fonun ilk bağışçısı oldu. UNICEF hibelerin miktarını açıklamasa da Ethereum Vakfı kısa bir süre önce UNICEF’e 100 ETH (yaklaşık 18 bin dolar) bağışladığını söyledi.

Ethereum Vakfı Genel Müdürü ise yaptığı açıklamalarda:”UNICEF ile birlikte, temel ihtiyaçlara, haklara ve kaynaklara erişimi geliştirmek için Cryptofund ile harekete geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme UNICEF’in blokzincir teknolojisin ilk kez keşfettiği bir durum delil. Bu yılın başlarında kurum, Kırgızistan’daki her okula internet erişimini sağlamak adına blokzinciri teknolojisi kullanmak için Kırgızistan hükümeti ile görüşmelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında ise UNCEF 6 blokzinciri girişimine sağlık hizmetleri ve mali kaynakları yönetme sorunlarına çözüm bulmaları için 100 dolar destek sağlamıştı.