UNICEF İnovasyon Fonu, Leaf Gobal FinTech, Rumsan ve Xcapit olmak üzere 3 blokzinciri girişimine 300.000 dolardan fazla yatırım yaptığını açıkladı.

UNICEF’in amacı, özellikle finansal katılım için olumlu insani etkisi olan gelişen pazarlardan açık kaynaklı teknoloji girişimlerine erken aşamada finansman sağlamak.

Ruanda merkezli Leaf Global Fintech, sınır ötesi dijital cüzdanı Leaf Wallet için 48.900 $ ve ETH 20.69 (51.700 $) yatırım aldı. Stellar blokzinciri tarafından desteklenen Leaf, Doğu Afrikalı kullanıcıların birden fazla para biriminde para depolamasına, düşük maliyetli havale yapmasına, mal ve hizmetler için ödeme yapmasına ve para birimlerini değiştirmesine olanak tanıyor.

Leaf, UNICEF yatırımını Afrika’da üç yeni ülkeye genişletmek için kullanmayı ve hizmeti perakende satış noktalarında entegre etmek için finans kurumlarıyla ortaklık kurmayı planlıyor.

Nepal merkezli blokzinciri şirketi Rumsan ise 100.000 dolar değerinde yatırım aldı. Rumsan tarafından geliştirilen Rahat, özellikle doğal afetler için açık kaynaklı, blokzinciri tabanlı dijital yardım dağıtım sistemi sunuyor. Platform, uzun transfer sürelerini ve yüksek genel giderleri azaltarak insani yardımın dağıtımını kolaylaştırmak için mobil tabanlı blokzinciri token’larını kullanıyor.

UNICEF’in desteklediği bir diğer girişim ise Arjantin merkezli kripto para birimi girişimi Xcapit. 110.000 dolar değerinde destek alan girişim, gençler arasında bir tasarruf kültürünü teşvik etmeyi ve finansal eğitimi teşvik etmeyi amaçlayan blokzinciri ve AI odaklı bir platform.

Bunlar UNICEF’in ilk yatırımları değil. 2018’de İnovasyon Fonu, 6 blokzinciri girişimine 100.000 ABD doları değerinde yatırım yapmıştı. Ekim 2019’da ise kurum Kripto Para Birimi Fonu’nun başlatıldığını duyurdu.

Nisan 2021’de Huobi Group, küresel blokzinciri gelişimini ve küresel olarak çocuklar ve gençler arasında olumlu etkiyi desteklemek için UNICEF CryptoFund’a 1 milyon dolarlık bitcoin ve itibari para birimi taahhüt etmişti.

Huobi Charity, UNICEF’e 1 milyon dolar değerinde bağış yaptı

KaynakLedgerInsights