Blokzinciri şirketi Huobi Group’un bir kolu olan Huobi Charity, blokzinciri ve gelişen teknolojiler aracılığıyla sosyal etkiyi artırmak için UNICEF’e 1 milyon dolar değerinde bağış yaptı.

Bağışı BTC ve itibari para birimi yoluyla yapan Huobi, çocukları ve gençleri küresel olarak etkileme potansiyeline sahip küresel blokzinciri gelişimini ve yeniliklerini teşvik etmeye yardımcı olmak istiyor.

Fonlar, UNICEF’in kripto para birimini almasına, tutmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan yeni bir finansal araç olan UNICEF CryptoFund‘a ve çocukların yararına olabilecek erken aşamadaki açık kaynak teknolojisini finanse etmek için özel olarak tasarlanmış bir havuz fonu olan UNICEF’in İnovasyon Fonu’na dağıtılacak.

İnovasyon Fonu, 34,9 milyon ABD Doları, 2267 ETH ve 8 BTC tutarında katkı aldı. Bağış, UNICEF tarafından kabul edilen ilk kapsamlı kurumsal BTC bağışı oldu.

UNICEF’in CryptoFund’u, UNICEF’in kripto para birimini almasına, tutmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan yeni bir finansal araç. Aynı zamanda BM için bir ilk. Bağışçılar ve halk için görünürlük oluşturmayı hedefleyen CryptoFund, tüm bağış sürecini tümü CryptoFund web sitesinde (https://cryptofund.unicef.io/) şeffaf bir şekilde yayımlıyor.

UNICEF İnovasyon Ofisi Thomas Davin’in konuya yönelik açıklaması şöyle: “Huobi Charity, UNICEF’in çocuklara ve gençlere fayda sağlayabilecek açık kaynak, merkezi olmayan teknolojinin ilerlemesi dahil olmak üzere bugünün zorluklarını yarının çözümleriyle eşleştirme vizyonunu paylaşıyor.

Huobi Group Kurucu Ortağı ve CEO’su Leon Li ise “Blokzinciri teknolojilerinin diğer endüstrilere entegrasyonunu keşfederken bu bağışı UNICEF’e yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Odak noktamız gelecek, bu nedenle UNICEF’in çalışmalarının önemini ve dünyanın her yerindeki çocukların büyümesini ve gelişmesini desteklemenin ve kolaylaştırmanın önemini kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

UNICEF artık kripto para bağışlarını kabul ediyor

KaynakUNICEF