UNICEF İnovasyon Fonu, insanlığa fayda sunma potansiyeline sahip erken aşama blokzinciri girişimlerine 100.000 dolar değerinde yatırım yapmak istiyor. 

Birçok farklı inovasyon fonu işleten UNICEF’in en son projesi, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu UNICEF’in program ülkelerinin birinde kayıtlı olan, çalışmalarında ümit verici sonuçlar gösteren ve açık kaynaklı bir blokzinciri prototipi olan herhangi bir girişime açık.

UNICEF oluşturduğu bu özel fon kapsamında blokzinciri tabanlı yazılım çözümleri geliştiren ve dağıtık defter teknolojilerini yeni yöntemlerle küresel olarak ölçeklenebilir bir şekilde kullanan girişimlere yatırım yapmak istiyor. Tunus merkezli girişim Utopixar 2018 yılında böyle bir hibenin alıcısı olmuştu.

Programa başvuran girişimler arasından seçilenlere prototip geliştirmesi için 100 bin dolar değerinde hibe sağlanacak. Ayrıca girişimler UNICEF’in kripto fonu sayesinde fonun bir kısmını kripto para birimi şeklinde alma fırsatına da sahip olacaklar.

Fon girişim ​​ekiplerinin iş modellerini ve stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir mentor ağıyla birlikte geliyor. Ayrıca seçilen girişimler UNICEF Ventures’un blokzinciri ekibinden ve kurumsal ortaklıklarından da yararlanabilecek. Yatırım yapılan girişimler çözümlerini geliştirmek için UNICEF Ventures’un ekibinden ve uzman mentorlardan yardım alabilecek.

Program için son başvuru tarihi 26 Temmuz olarak belirlenmiş.

UNICEF son zamanlarda blokzinciri teknolojisiyle ilgili çalışmalarına hız verdi. Daha önce de blokzinciri girişimlerine çeşitli programlar adı altında yatırım yapam organizasyon, internet erişimi artırmak ve bağışların izlenebilirliği gibi alanlarda da blokzinciri tabanlı çözümleri araştırıyor.

UNICEF artık kripto para bağışlarını kabul ediyor