Unilever’in blokzinciri destekli dijital reklam alımına yönelik pilotu verimli başladı. Şirket yaptığı açıklamada pilot projelenin ‘sıfır fire’ ile tamamlandığını ifade etti.

Unilever’de Küresel Medya Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Luis Di Como, Campaign’e yaptığı açıklamada bu projenin şirketin reklam mutabakatı konusunda tasarruf etmesini sağlayacağını söyledi.

Unilever, son 18 aydır bir blokzinciri çözümü oluşturmak için IBM ile birlikte çalışıyor. Son yıllarda yapay zeka öncüsü haline gelen IBM, Unilever’in “yüzde iki ile üç puan” kazandığını tahmin ediyor.

Nestlé, McDonald’s ve Virgin Media da dahil olmak üzere, dünyanın en büyük reklam verenleri, maliyetleri düşürmek ve çevrimiçi reklam alımında şeffaflığı artırmak için bir blokzinciri çözümü arıyor. Böylelikle sahtekarlığa açık ve karmaşık bir ekosistemi yenilikçi bir teknolojiyle iyileştirmeyi hedefliyorlar. İngiltere’de reklamcılık harcamalarının yüzde 60’ının online reklamlara yönelik olduğunu göz önünde bulundurursak bu konunun da son derece önemli olduğu sonucuna varabiliriz.

ABD’deki testin ardından Unilever pilot projeyi ölçeklendirerek daha geniş dijital tedarik zinciri için bir çözüm olarak blokzinciri geliştirmek amacıyla reklam yazılımı ve bilgi işlem şirketi Mediaocean ile bir konsorsiyum oluşturdu.

Gerek Unilever gerekse hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren diğer firmalar, blokzinciri teknolojisinin güvenliği ve şeffaflığından yararlanarak reklamcılık sektörünü daha etkili bir hale getirmek istiyor.