Vodafone UK, müşterilerine yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone 11’i dağıtmak için blokzinciri tabanlı bir artırılmış gerçeklik oyunu kullanacak.

Blokzinciri girişimi BLOCKv’nin geliştirdiği oyunda kullanıcıların iPhone 11 kazanabilmek için tıpkı Pokemon GO’da olduğu gibi şehri keşfetmesi ve Vatom adı verilen öğeleri toplaması gerekecek. Pokemon GO’dan farklı olarak bu oyunda topladığınız öğelerin mülkiyeti blokzincirine kaydedileceği için eşsiz olacak.

Şirketin söylediğine göre Londra’nın yoğun bölgelerine bırakılmış toplam 36 Vatom bulunuyor. Her kullanıcı bir Vatom ile yalnızca bir kez etkileşime girebiliyor. Oyun, gün boyunca sadece iki saat boyunca herkes tarafından oynanabilir olacak ve Vodafone müşterileri başlangıçta Vatom’ların nerede olduğuna dair ipuçları alacak.

Vatomlar blokzinciri girişimi BLOCKv tarafından üretilen ve kendi blokzinciri ağında depolanan eşsiz belirteçlerdir. Bu belirteçler her kullanıcıya özel ve dijital nesnelerle temsil edilebilir olacak.

Artırılmış gerçeklik teknolojisini blokzinciri ile birleştiren BLOCKv, Vodafone’un da desteğiyle iPhone 11 dağıtımına ve müşteri katılımına katkı sağlayacak.

Bu tip belirteçler müşteri katılımını artırmak için sık sık kulanılan bir yöntem haline geldi. Özellikle spor dünyasında taraftar etkileşimi artırmak için geliştirilen çeşitli oyunlar son zamnlarda dikkat çekiyor. Son olarak KPMG de bu konuya yönelik bir rapor yayınladı.