Vodafone tedarikçilerini tanımak ve doğrulamak için “Trust Your Supplier” ismindeki blokzinciri platformunu kullandığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl blokzinciri firması Chainyard ve IBM tarafından geliştirilen “Trust Your Supplier”, yani “Tedarikçinize Güvenin” platformu tedarikçi bilgilerinin doğrulanmasını kolaylaştırarak tedarikçilerin yönetimini sağlamayı amaçlıyor.

Vodafone, Budweiser’ın sahibi Anheuser-Busch InBev, Cisco, GlaxoSmithKline, Lenovo, Nokia ve Schneider Electric ile birlikte tedarikçi yönetimi blokzincirinin ilk katılımcıları arasında yer alıyor.

Trust Your Supplier tedarikçilerin dijital pasaportunu oluşturarak ağdaki herhangi bir alıcıyla bilgi paylaşımını kolaylaştırıyor. Blokzincirinin verileri koruyan değişmezliği sayesinde, tedarikçileri ve alıcıları birbirlerine bağlarken yeni tedarikçileri nitelendirme, doğrulama ve yönetme süresini ve maliyetini azaltıyor. Dun & Bradstreet, Ecovadis ve RapidRatings gibi üçüncü taraf denetçiler de ağ için doğrulama ve denetim hizmetleri sunuyor. Tüm bunların yanı sıra platform, diğer tedarik ağlarıyla birlikte çalışabiliyor ve bulut tabanlı IBM Tedarik Zinciri İş Ağı ile bağlantı kurabiliyor.

Vodafone, iş verimliliği için aktif olarak blokzinciri teknolojisini araştırıyor. Facebook’un Libra projesinin de bir parçası olan şirket daha sonra kendi ödeme yöntemi M-Pesa’ya odaklanmak için projeden çekildiğini açıklamıştı.

İngiltere merkezli telekom şirketi daha önce Deutsche Telekom ve Telefónica ile birlikte Clear Technologies’in blokzinciri tabanlı ödeme ve uzlaşma platformunun çeşitli denemelerine katılmıştı. Testler, dolaşım ödemeleri ve mutabakat için blokzinciri teknolojisini kullanmaya odaklıydı.

Birkaç ay önce ise Vodafone UK, ücretsiz iPhone vermek için bir blokzinciri tabanlı bir artırılmış gerçeklik (AR) oyunu kullanmıştı. Şirketin bu alana yönelik çalışmaları hızla devam diyor.

KaynakLedgerInsights