Waves Enterprise ve Conflux Network, Asya’daki şirketlerin hibrit blokzinciri veri depolama protokollerini benimsemesini sağlamak için birlikte çalışacak.

Kurumsal blokzinciri sağlayıcısı Waves Enterprise izinli ağlarda hibrit veri işlemlerini artırmak için Çin’in merkezi olmayan defter teknolojisi (DLT) girişimi Conflux Network ile ortaklığa gitti.

Yapılan açıklamaya göre bu birliktelikle birlikte Wave Enterprise şirketlerin özel ve genel blokzincirleri arasında veri aktarımını kolaylaştırmasına olanak sağlamak için kendi “anchoring” teknolojisini kullanıyor. Anchoring, özel verilerin hash kodlarını herkese açık blokzincirlerine yerleştiren ve böylece giriş bilgilerinin kendisini ifşa etmeden geçerliliğini sağlayan karma bir veri depolama yöntemi.

Açıklamada ayrıca, böyle bir sistemin iş gizliliğinden ödün vermeden özel şirket verileri için halka açık zincir konsensüs doğrulamasına izin verdiği de belirtildi.

Veri güvenirliği sağlıyor

Waves Enterprise’ın Ürün Müdürü Artem Kalikhov, özel ve genel blokzincirlerini birleştirmenin geleneksel veritabanı sistemlerine göre avantajlarını yorumlayarak ikinci yaklaşımın daha fazla veri güvenilirliği sağladığını söylüyor.

Özel ağların (erişim kontrolü, güvenlik ve performans) ve genel blokzincirlerinin (ademi merkeziyetçilik, yüksek güvenilirlik) avantajlarını birleştiren hibrit blokzinciri altyapısı oluşturmanın ilk adımı olabilir.

Waves Enterprise, Çin gibi katı ticari sır koruma yasalarına sahip yargı bölgeleri için böyle bir hibrit yaklaşımın gerekli olduğunu da vurguladı. Kalikhov konuya yönelik “Teknolojimizi kullanan Çinli müşteriler ve ortaklar için hibrit yaklaşımımızın başarılı bir şekilde uygulanması amacıyla Çin’de güvenilir, teknolojik olarak gelişmiş ve mevzuata uygun bir ortağa ihtiyacımız var. Conflux tüm bu gereksinimleri karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

BM mülk sahipliği sorunlarını blokzinciri ile çözecek

KaynakCointelegraph