Hyperledger Global Forum 2020’de, aralarında Walmart, Conduent ve Clear’in de bulunduğu 8 yeni üyenin Hyperledger projesine katıldığı açıklandı.

Hyperledger, Linux Vakfı tarafından barındırılan açık kaynaklı blokzincirlerinin bir şemsiye projesi. Proje, akıllı sözleşme motorları, istemci kütüphaneleri ve blokzinciri çerçeveleri dahil bir dizi çözüm sunuyor.

Yeni üyelerin tam listesi şöyle: Aiou Technology, Clear, Conduent, Joisto Group, Tangem, Tokenation ve Walmart. Bunun yanı sıra Hindistan Maharashtra Bilgi Teknolojisi Müdürlüğü (DIT) projeye ortak üye olarak katılıyor.

Ayrıca Hyperledger, altı yeni Hyperledger Sertifikalı Servis Sağlayıcısını (HCHP) da duyurdu: Beijing Proinsight Technology, Kompitech, LimeChain, Mindtree, Xoaa ve Zhigui. Bu şirketler Hyperledger blokzincirini kullanan şirketlere teknik destek ve hizmetler sunacaklar. IBM, Accenture ve Ant Financial, hizmet sağlayıcısı olarak sertifika alan ilk şirketlerdi.

Projeye yeni katılan şirketlerden bazıları daha önce kendi sektörlerinde blokzinciri teknolojisini uygulamış veya denemişler. Clear Technologies, telekom çözümleri ile tanınan bir takas ve hesaplaşma blokzinciri şirketi. Geçtiğimiz ay şirket 13 milyon dolar değerinde Seri A yatırımı aldı.

Diğer taraftan ABD merkezli perakendeci Walmart da geçtiğimiz yıl tedarikçilerinin IBM Food Trust’a katılması için Ocak 2019 tarihini son tarih belirlemişti. Daha yakın bir tarihte ise şirket IBM, Merck ve KMPG ile birlikte Farmasötik Hizmet Ağı’na (PhUN) katılmıştı. Ortaklar daha önce DSCSA uyumluluğu için ilaçları izlemek üzere bir FDA blokzinciri birlikte çalışabilirlik pilotu üzerinde birlikte çalışmıştı. Perakende devi, blokzinciri teknolojisi üzerindeki çalışmalarına devam ediyor.

KaynakLedgerInsights