Yeni patent başvurusuna göre perakende devi Walmart, Facebook’un Libra kripto para birimi gibi fiat para destekli bir para birimi üzerinde çalışıyor.

The Block’un haberine göre ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’n yapılan başvuruda yer alan şu ifade dikkat çekiyor: “bir dijital para birimini normal bir para birimine bağlayarak dijital para birimi oluşturmak” Yani bu da fiat paraya sabitlenmiş bir stablecoin anlamına geliyor.

Başvuruda blockchain tabanlı dijital para biriminin ABD dolarına sabitlenebileceği ifadesi de yer alıyor. Bu para biriminin sadece seçilen satıcılar ya da ortaklar tarafından kullanılabileceği de başvuruya iliştirilen detaylardan birkaçı.

Düşük gelirli haneler için kurumların alternatif bir banka olabileceğine dair ifadeler de yer alan başvuru bu konuda da Libra’nın amacı ile örtüşüyor. Facebook’un 2020 yılında piyayasa sürmesi beklenen kripto para birimi Libra, bankacılık hizmetine kolay kolay ulaşamayan kitleyi hedef alarak küresel çapta para transferi işlemlerini kolaylaştırmak istiyor. Libra’nın önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi bekleniyor ancak daha şimdiden birçok tepkiyle karşı karşıya kaldı. Küresel çapta politikacılardan ve düzenleyicilerden olumsuz tepkilerle karşılaşan Facebook’un buna karşı nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Walmart blockchain alanındaki en aktif oyunculardan biri. Bugüne kadar aldığı 54 blockchain ilişkili patentle dikkatleri üzerine çeken perakende devi geçtiğimiz haftalarda Çin’de taze et ve mantarların takibi için blockchain tabanlı bir platform başlatmıştı. Şirket ayrıca ilaç takibi için kurulacak blockchain tabanlı tedarik zinciri ağına ortak olmuştu.