Dünya Ekonomik Forumu (WEF), güvenilir metal kaynaklarının tedariği için bir blokzinciri girişimi başlattı.

WEF yaptığı açıklamada “Madencilik ve Metaller Blokzinciri Girişimi” adını verdiği projenin güvenilir kaynak kullanımını hızlandırmak için blokzinciri çözümlerini deneyeceğini, tasarlayacağını ve uygulayacağını söyledi.

Farklı ülkelerden yedi maden ve metal şirketi – Antofagasta Minerals (Şili), Eurasian Resources Group Sàrl (Lüksemburg), Glencore (İsviçre), Klöckner & Co (Almanya), Minsur SA (Peru), Tata Steel (Hindistan) ve Anglo American / De Beers / Tracr (İngiltere) – girişimin kurucu üyeleri olarak WEF’e katıldı.

WEF konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Grup, kapsamlı bir blokzinciri platformu için ortak kavram kanıtlama çalışmaları geliştirmeye çalışacak. Zamanla bu, sektörün şeffaflığının ve verimliliğinin toplu bir şekilde artmasına veya karbon emisyonu raporlamasını iyileştirmeye yardımcı olabilir.” ifadelerini kullandı.

Kar amacı gütmeyen organizasyon, güvenilir kaynakları destekleyen birçok blokzinciri projesinin iki taraflı olduğunu ve birlikte çalışabilirliği olmadığını da ekledi. Madencilik ve Metaller Blokzinciri Girişimi ise bu sorunları çözmeyi amaçlıyor.

Antofagasta Minerals CEO’su Ivan Arriagada konuyla ilgili olarak: “Bu iş birliğinin ve pilot uygulamanın, blokzincirinin tedarik zinciri yönetiminin verimliliğini nasıl artırdığını ve birlikte çalışabilirliği nasıl geliştirebileceği konusunda pratik örnekler vereceğini umuyoruz.” açıklamalarında bulundu.

KaynakWEF