Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kripto para birimlerinin kullanım senaryolarını gözden geçiren bir rapor yayımladı.

WEF’in “Kripto Para Birimleri Küresel Gelecek Konseyi” tarafından hazırlanan rapor kripto para birimlerinin ve türetilmiş teknolojilerin pratik uygulamalarını inceliyor.

Konseyin eş başkanı ve CoinShares Strateji Direktörü Meltem Demirörs rapora yönelik açıklamasında “Kripto para birimleri hakkında duyacağınız konuşmaların ve bu konseyde yapmayı hedeflediğimiz şeylerin çoğu aslında teknoloji ile ilgili değil. Daha çok, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin anlamlı analizi, bir dizi sosyal, politik ve ekonomik araç oluşturan bu yeni teknoloji ile gelecekte nelerin mümkün olabileceğini hayal etmekle ilgilidir.” ifadelerini kullandı.

Kripto, Ne İşe Yarar? Kripto Para Birimi Kullanım Durumlarına Genel Bakış” adlı rapor, dört kategoriye ayrılmış 30 kripto para birimine, blokzinciri kullanıcılarına ve sağlayıcılarına genel bir bakış atıyor. Sektör hakkında bilgi sahibi insanlardan ziyade kripto para birimleri ve blokzinciri hakkında bilgi edinmekle ilgilenen kişileri hedefleyen rapor yeni başlayanlar için de iyi bir kaynak.

Raporun ilk bölümünde 9 kripto para biriminin hedefleri ve stratejileri inceleniyor. İkinci bölümde ise Lightning, Compound Protocol ve Uniswap dahil olmak üzere 6 ikinci katman blokzinciri gözden geçiriliyor. Üçüncü bölümde 10 finansal ürün ve hizmet sağlayıcısına odaklanılırken son bölümde de WEF, UNICEF ve Dünya Gıda Programı dahil olmak üzere blokzinciri kullanan finansal olmayan uygulamalar ve hizmetler gözden geçiriliyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun kripto para birimlerinin kullanım senaryolarını inceleyen kapsamlı raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

WEF’e göre blokzinciri, sürdürülebilir dijital finansmanın temel bir unsuru

Kaynakhttps://modernconsensus.com/technology/wef-report-focuses-on-crypto-use-cases/