ABD merkezli bankacılık devi Wells Fargo’nun servet ve yatırım yönetimi bölümü yakında aktif olarak yönetilen bir kripto stratejisi uygulamaya başlayacak.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü başkanı Darrell Cronk, Business Insider’a yaptığı açıklamada, yatırım stratejisinin aylardır geliştirilmekte olduğunu ve Haziran ortalarında kalifiye yatırımcılara sunulmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Cronk konuya yönelik açıklamasında, kripto para birimi alanının olgunlaştığına ve evrimine şahit olduklarını belirtiyor. Cronk’a göre kripto para birimi sektörü yatırım yapılabilir geçerli bir alana dönüştü. Cronk, kripto para biriminin derin bir durum tespiti gerektiren gelişen bir varlık olduğunu ifade ederken bunu “stratejik tahsis” yerine “alternatif bir yatırım” olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Wells Fargo Varlık Stratejisi Başkanı John LaForge, bankanın, hesaplarında kripto tutacak altyapıya sahip olmadığı için müşterilere bitcoin önermediğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Wells Fargo, yaklaşık 2 trilyon dolarlık varlığa sahip ABD’nin en büyük finansal hizmet şirketlerinden biri konumunda. Son zamanlarda JP Morgan, Citi, Goldman Sachs ve daha birçok büyük bankanın kripto para alanına yönelik çalışmalarından sonra Wells Fargo da bu akımın bir parçası olarak belirli müşterilerine kripto para yatırımı sunacak. Kripto paraya yönelik artan talep bankaların bu adımları atmasına öncü olurken bu köklü kurumların kriptoya yönelik bir sonraki adımının ne olacağı merak konusu.

JP Morgan, Bitcoin fonu sunmaya hazırlanıyor