ABD’nin en büyük bankası konumunda olan JP Morgan özel müşterilerine aktif olarak yönetilen kendi bitcoin fonu sunmaya hazırlanıyor.

CoinDesk’in anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre JP Morgan bitcoin fonu bu yaz kullanılabilecek. NYDIG ise fonun saklama sağlayıcısı olacak. Galaxy ve NYDIG şu anda Morgan Stanley müşterilerine bitcoin fonları sunuyor. JP Morgan’ın fonunun aktif olarak yönetilmesi bekleniyor.

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, 2017 yılında Bitcoin’in tehlikeli ve dolandırıcılık aracı olduğunu söylemişti. Aradan geçen süre içerisinde Bitcoin’e daha ılımlı bakmaya başlayan Dimon, kripto para birimleri için hükümet tarafından bir düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Her ne kadar Dimon başlangıçta kripto para birimlerine yönelik soğuk davransa da JP Morgan bu alan yönelik faaliyetlerini artırıyor.

Bitcoin’in bu yılki muazzan fiyat artışıyla birlikte bir dizi büyük finans kurumu dünyanın en büyük kripto para birimine yakınlık göstermeye başladı. Goldman Sachs geçtiğimiz ay, bu yılın ikinci çeyreğinde özel varlık yönetimi müşterilerine bitcoin ve diğer kripto yatırım araçları sunacağını söylemişti. Goldman Sachs’ın yanı sıra Morgan Stanley de müşterilerine kripto alanına yönelik yatırımlar sunmaya başladı.

JP Morgan küresel transferleri iyileştirmek için blokzinciri kullanacak

KaynakCoinDesk