JP Morgan, küresel para transferlerini iyileştirmek adına blokzinciri teknolojisinin kullanımını test etmek için bir grup Tayvan merkezli bankayla birlikte çalışıyor.

Confirm adı verilen uygulama, bankaların yararlanıcı hesap bilgilerinin onayını istemesine ve neredeyse gerçek zamanlı olarak doğrudan yanıt almasına olanak tanıyan küresel bir hesap bilgisi doğrulama uygulaması olarak lanse edildi. Bilgiler doğrulandıktan sonra, ödeme JP Morgan’ın küresel takas sistemi PayDirect aracılığıyla gönderilebiliyor.

Banka bu uygulamanın, uyumsuz ödeme ayrıntılarının neden olduğu reddedilen veya iade edilen işlemlerin sayısını azaltması ve hem gönderen hem de alan bankalar için maliyetleri düşürmesini bekliyor.

JP Morgan’ın blokzinciri tabanlı Liink platformundaki en son uygulama olan Confirm, şu anda PayDirect aracılığıyla Endonezya’ya para transferleri için 12 Tayvan bankasıyla birlikte test ediliyor.

JP Morgan Tayvan CEO’sunun konuya yönelik açıklamaları şöyle: “JP Morgan’ın en son teknolojisini küresel altyapımızla birleştirerek Tayvan’daki müşterilerimizin sınır ötesi işlemlere yönelik benzersiz zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Blokzinciri sınır ötesi ödemeleri dönüştürebilir mi?

KaynakFinextra