FTX kripto para birimi borsasının yakın zamanda çökmesi, CEO’sunun dolandırıcılık suçlamalarıyla hapse atılması ve bir dizi yüksek profilli bilgisayar korsanlığı, blockchain teknolojisinin olgunlaşmamış ve riskli olduğu iddialarını güçlendirdi. Buna karşın kurumsal dünyanın teknolojiye olan ilgisinde pek bir azalma olduğu söylenemez.

İşletmeler, blockchain uygulamalarını keşfetmeye, dağıtmaya devam ediyor ERP sağlayıcıları blockchain ekosistemleri oluşturuyor.

Blockchain’in, dağıtık defter teknolojisi ve teorik olarak güvenli, değiştirilemez olması nedeniyle tüketiciler ve ortaklarla işlem yapmak için daha uygun fiyatlı yollar arayan şirketlere neden çekici geldiğini anlamak zor değil.

SAP’de Blockchain Kıdemli İş Geliştirme Yöneticisi olan Benjamin Stoeckhert konuyla ilgili olarak: “Blockchain’i, ortada merkezi bir platform olmadan tüm bu farklı sistemleri ve veri kaynaklarını birbirine bağlayarak tek bir gerçek kaynağı sağlayan açık bir protokol gibi düşünebilirsiniz. Bu, iş birliğini geliştirmek için oldukça faydalı. Anlaşmazlığı, dolandırıcılık risklerini azaltır, verimliliği artırır ve maliyetleri düşürür.” ifadelerini kullanıyor.

Stoeckhert, blockchain’in akıllı sözleşme yeteneklerinin, işletmelerin iş birliği yapma şeklini değiştirebileceğini söylüyor. Stoeckhert blockchain’in işlemler üzerindeki etkisine de değinerek kurumsal dünyada nasıl bir fayda sunabileceğini belirtiyor. İşlemlerin ve ilgili verilerin birçoğu hala kağıt tabanlı. Bu da ödemelerin yanı sıra birçok projeyi baltalayan işlem gecikmelerine yol açabilir. Tüm bunlar blockchain’i kurumsal dünyada merkezi olmayan finansal işlemler ve veri yönetimi için mükemmel bir araç yapıyor.

JP Morgan: Kurumsal yatırımcıların dikkati yapay zekaya kaydı

KaynakTechTarget