Birleşik Krallık merkezli Paysafe’in dijital ödeme markası Skrill, kripto para birimlerinin bilinirliğine yönelik bir araştırma yaptı.

İngiltere’de yapılan bu araştırmaya katılanların %38’i bir kripto para birimine yatırım yaptıklarını veya satın aldıklarını belirtti. %84’lük büyük bir kesim ise en az bir kripto para birimini duyduğunu söyledi. Ayrıca %64 oranında bir kesim Bitcoin’i biliyor.

Ankete katılan 8111 tüketiciden Amerikalıların %36’sı, Bulgarların %24’ü, Kanadalılar, İngilizler, Avusturyalılar ve Almanların ise %20’si Bitcoin’e sahip. Araştırma neredeyse her katılımcının Bitcoin’den haberdar olmasına karşın büyük bir tüketici yüzdesinin diğer altcoinlere de aşina olduğunu vurguluyor. Araştırmaya göre Katılımcıların %31’i Bitcoin Cash hakkında bir fikre sahipti, %22’si Ethereum hakkında bilgi sahibiydi, %19’u da Litecoin’in ne olduğunu biliyordu. Ayrıca yaklaşık %10’luk bir kesim Ethereum Classic, Dash ve Stellar gibi daha az bilinen token’lar hakkında temel bir fikre sahipti.

Bununla birlikte kripto para biriminin anlaşılması ve kullanımı meselesi biraz karışık. Katılımcıların %47’si kripto para birimlerini bir yatırım aracı olarak nasıl kullanacaklarından emin değildi, %38’i kripto yatırımlarını yüksek riskli bir taktik olarak değerlendirdi ve %28’i kriptolara yatırım yapmanın geleceklerini güvence altına almanın kesin bir yolu olduğunu söyledi.

Ayrıca araştırmaya katılanların %29’u bu yıl kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edindiklerini ve %26’sı büyük olasılıkla bu yıl dijital varlıklara yatırım yapacaklarını söyledi.

Araştırma sonuçlarına göre, kripto para birimi hala tam olarak yaygın bir kullanım kazanmadı. Ankete katılanların %27’si kriptoları ödemelerin geleceği olarak görüyor ve %17’si sadece yatırımlar için değil ödemeler için de kripto kullandıklarını söylüyor. Son olarak, ankete katılanların %9’u geçen ay ödeme yöntemi olarak kripto para birimini kullandıklarını doğruladı. Bu bireylerin% 97’si, geçen yıl ilk kez kriptoyu ödeme yöntemi olarak kullandıklarını söylüyor.

Kripto Paraların Yasaklanması ve Dünyadaki Denemeler

KaynakYahooFinance