Aralarında ABD Federal Rezervi ve Bank of England’ın da bulunduğu 26 merkez bankası Facebook’un kripto para projesini görüşmek üzere Libra temsilcileriyle toplanıyor.

Financial Times’ın haberine göre İsviçre’nin Basel kentinde gerçekleştirilecek olan toplantıya Avrupa Merkez Banası Yönetim Kurulu üyesi Benoît Coeuré başkanlık edecek. Coeuré daha önce Libra’nın AB’de faaliyet gösterebilmesi için yasal onay çıtasının bir hayli yüksek olacağı konusunda uyarmıştı.

26 merkez bankasının yetkilileri, Facebook’un duyurulduğu günden bu yana tartışması bitmeyen kripto para projesi Libra’yı bir nevi sorguya tabi tutacak.

Bir merkez bankası yetkilisinin Financial Times’a yaptığı açıklamaya göre Libra’nın kurucuları önerilen sabit akçenin (stablecoin) kapsamı ve tasarımı ile ilgili temel soruları cevaplamaya davet edildi. Bu cevaplar Ekim ayında G7’nin maliye bakanlarına sunulmak üzerine bir rapor haline getirilecek.

Avrupalı kanun koyucular müşterilerin sınır ötesi ödemelerde zorluk çektiği yerlerde Libra’nın popüler olması ihtimalinden dolayı endişeli. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Libra’nın Avrupa’daki gelişimini durduracaklarını çünkü bunun hükümetlerin parasal egemenliğini tehdit ettiğini söylemişti.

Libra Birliği ise Financial Times’a yaptığı açıklamada bu etkileşimi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

KaynakTheBlock