Facebook liderliğindeki Libra Birliği’nin önümüzdeki yılın Ocak ayında ilk stablecoin’ini (sabit akçe) piyasaya sürmeyi hedeflediği konuşuluyor.

Financial Times’ın Libra’ya yakın üç kişiye dayandırdığı haberine göre piyasaya sürülecek ilk stablecoin dolar destekli olurken, planlanan diğer tekli ve çoklu para birimi stablecoin’ler daha sonra piyasaya sürülecek.

Dolara sabitlenmiş stablecoin’in asıl lansman tarihi, Libra’nın İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu FINMA‘dan bir ödeme hizmetleri lisansı almasına bağlı olacak. Financial Times bu lisansın Ocak ayına kadar verilebileceğini bildiriyor. Libra bu yılın Nisan ayında izin başvurusunda bulunmuştu.

Facebook’un diğer yan kuruluşu Novi (eski adıyla Calibra), Libra stablecoin’leri için dijital cüzdanını da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Novi’ye dahil olan bir kişi FT’ye verdiği demeçte, cüzdanın “ürün açısından hazır” olduğunu, ancak başlangıçta küresel olarak piyasaya sürülmeyeceğini söyledi.

Habere göre Novi, ilk olarak ABD ve bazı Latin Amerika ülkeleri dahil olmak üzere “yarım düzine yüksek hacimli havale koridorunu” hedefliyor. Özellikle ABD lansmanı için Novi’nin 50 eyaletin her birinde bir lisansa ihtiyacı olacak. Şirketin birçok eyalette lisans aldığı ancak New York BitLicense dahil olmak üzere “10 adede kadar” beklediği söyleniyor.

G7 finans liderleri, yeterince düzenlenene kadar Libra’ya karşı

KaynakThe Block