Japonya’da 80’den fazla banka, JPMorgan’ın blokzinciri ödeme platformu Interbank Bilgi Ağı’na (IIN) katılmak istiyor.

JPMorgan’ın üst düzey yöneticilerinden Daizaburo Sanai, Bloomberg’de yayınlanan röportajında blokzinciri tabanlı ödeme ağına dünya genelinde 360’dan fazla bankanın kayıtlı olduğunu söyledi.

Sanai, IIN’in Japon bankalarının kara para aklama ile mücadele etmelerine yardımcı olabileceğini ve ağın nakit alıcıların taranmasını daha ​​hızlı ve daha verimli yaptığını belirtiyor.

Japon bankaları, 2014’te Finansal Eylem Görev Gücü’nün (FATF) ülkede eksiklikler bulmasından bu yana kara para aklama önlemlerini güçlendirmek için baskı altında. Geçtiğimiz ay, FATF’in Japonya’da yapılan incelemeyi bitirdiği ve sonuçları gelecek yıl açıklamayı planladığı bildirildi.

Tokyo merkezli Sumitomo Mitsui Trust Bank, IIN’e katılmak üzere niyet mektubu imzalayan bankalardan biri. Sumitomo’daki hazine operasyon departmanında çalışan Takashi Endo, IIN’in bankalar arasındaki taleplerin yol açtığı gecikmeleri en aza indirmeye yardımcı olabileceğini ve “kara para aklama ile mücadele etmek için etkili bir yol olan yasa uygulayıcı makamlarla hızlı işbirliğine” yardımcı olacağını söyledi.

JPMorgan ilk kez 2017 yılında IIN ağını başlattı ve üye bankaların JPMorgan’ın yerel blokzinciri platformu Quorum’da uluslararası ödemelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmalarını sağladı. Ağdaki önemli bankalar arasında Deutsche Bank, Royal Bank of Canada ve Avustralya ve Yeni Zelanda (ANZ) Bankacılık Grubu bulunuyor.

KaynakThe Block