Rusya Federasyonu Merkez Bankası, ulusal bir dijital para çıkarma konusunda hevesli değil.

Merkez bankası başkanı Elvira Nabiullina, düzenleyicilerin dijital paralarla ilgili bir çalışmasının okuduğunu ancak ulusal bir kripto para birimi çıkarma gereği duymadıklarını söyledi.

Nabiullina konuyla ilgili olarak: “Yalnızca teknolojik nedenlerle değil aynı zamanda ulusal dijital para biriminin mevcut elektronik nakit ödemelere kıyasla ne gibi avantajlar sağlayacağını tahmin etmek zor olduğu için de böyle bir durum söz konusu. Çok fazla risk var ve avantajlar yeterince açık değil.” ifadelerini kullandı.

Hatırlatmak gerekirse Haziran ayında Nabiullina, merkez bankasının dijital para birimini çıkarmayı düşündüğünü, ancak böyle bir projenin “derhal gerçekleştirilemeyeceğini” söylemişti.

Diğer taraftan Çin merkez bankası dijital parasını bu yıl veya gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeye hazır. Almanya’nın maliye bakanı Olaf Scholz da geçtiğimiz günlerde ulusal dijital euro konusunda olumlu düşündüğünü söylemişti. İsviçre’nin merkez bankası da blokzinciri tabanlı dijital para birimini araştırıyor. Geçtiğimiz hafta, ABD milletvekilleri de ülkenin merkez bankası Federal Rezerv’den dijital bir dolar geliştirmeyi değerlendirmelerini istemişti.

Birçok farklı ülke merkez bankaları aracılığıyla ulusal dijital para birimi geliştirmeyi düşünürken Rusya’nın bu konuda acele etmediği görülüyor.

KaynakTheBlock