Yeni koronavirüs salgını ortasında blokzinciri teknolojisi, ekstra girişim teşebbüslerine yol açtı. Bu da küçük işletmeler için daha verimli finansman talebine neden oldu.

Devlet Döviz İdaresi Müdür Yardımcısı Xuan Changeng, toplam 87 Çinli işletmenin, Ay Yeni Yılı tatilinden bu yana sınır ötesi blokzinciri finansman platformu aracılığıyla 200 milyon doların üzerinde kredi aldığını açıkladı.

Küçük özel işletmeler, devam eden salgın nedeniyle ciddi şekilde kesintiye uğradılar. Peking Üniversitesi, bireysel satıcıların önceki yıllardaki geleneksel standartlara kıyasla satış hacminin Şubat ayının ilk yarısında yüzde 50 düştüğünü tahmin ediyor.

Blokzinciri teknolojilerini kullanan Ant Financial’ın tedarik zinciri finansman teklifleri, sermaye eksikliklerine açık olan birçok küçük ve mikro ölçekli şirketin finansman sıkıntısını gidermeye yardımcı oldu.

Hizmetten sorumlu ürün yöneticisi olan Zheng Hao, teknolojinin, yerinde teftişlerin ve sonsuz evrak işlerinin zorluğunu giderdiğini ve fon ihtiyacı olan ancak banka kredilerine başvurmak için önkoşul olarak kredi geçmişinden yoksun KOBİ’lere en iyi hizmeti verdiğini söylüyor. Zheng, risk kontrol algoritmalarıyla desteklenen kredilerin saniyeler içinde en ideal senaryolarda alınabileceğini söylüyor.

Zheng yaptığı açıklamada “Ulusal ekonomik büyüme ve istihdamın yarısından fazlasına katkıda bulunan KOBİ’ler, ekonomiyi tekrar rayına oturtmak için çok önemlidir. Sorunları çözmek için hızlı bir şekilde finansman almaları zorunlu.” ifadelerini kullandı.

Blokzinciri teknolojisinin KOBİ’lere sağladığı faydaların yanı sıra temassız işlemlere teşvik etmesi de virüs salgınının önlenmesine yardımcı oluyor.

KaynakChinaDaily