The Block’un yaptığı araştırmaya göre Bitcoin ve kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesine hâlâ uzağız.

Google aramaları, Twitter takipçileri, Vikipedi’deki konuyla ilgili sayfaların görüntüleme sayısı ve bitcoin / dolar ticareti hacimini inceleyen The Block, tüm bu parametlerde 2017 yılının oldukça gerisinde olduğunu ortaya koyuyor. 2017’nin sonuna doğru Bitcoin’in değeri 20 bin dolara ulaşarak rekor kırmıştı.

Google aramalarına bakacak olursak bitcoin’e yönelik yapılan aramalar Aralık 2017’de zirve yapmış. Bu yılın en yüksek arama yapılan haftası ise 2017’deki zirveden 8 kat daha düşük.

Binance ve Coinbase gibi kripto para borsalarının Twitter takipçi sayısı da 2017’ye oranla çok daha yavaş büyüyor. Ocak 2018’de borsalar haftada ortalama 254 bin yeni Twitter takipçisi kazanırken 2020’de ortalama 5 bin takipçi kazanıyorlar. Bu neredeyse 50 kat düşüş anlamına geliyor.

Benzer olarak bitcoin ile ilgili Vikipedi sayfa görüntülemeleri Aralık 2017’den 31 kat daha düşük. BTC/USD ticaret hacimlerine bakacak olursak, Aralık 2017’nin zirve haftasında 17 milyar dolar seviyesindeyken 2020 yılında ortalama 2,5 milyar dolar seviyesinde.

Bu sonuçlar genel olarak kripto dünyasına olan ilginin Aralık 2017’ye göre düşük olduğunu gösteriyor. Bu karşın The Block araştırmacısı Larry Cermark, kripto piyasasının yapısının son iki yılda büyük ölçüde olgunlaştığını ve daha kurumsallaştığını belirtiyor. Yani gelecekte 2017’ye benzer bir ptlama yaşandığında pazar çok daha hazır olacak.

The Block’un yaptığı analizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bitcoin dolardan daha düşük enflasyonlu bir dijital varlık haline gelebilir

KaynakTheBlock