skyscrapers and slums

Filipinler Hazine Bürosu (BTr), perakende hazine bonolarının dağıtımı için adem-i merkezi kayıt tabanlı bir platform başlatmak için Filipinler Union Bank ve Filipinler Dijital Varlık Borsası (PDAX) ile ortaklık kurdu.

Pazartesi günü tanıtılan Bonds.PH adlı uygulama, yatırımcıların en az 100$’lık  hazine bonoları satın alarak bir e-cüzdan içinde tutmalarına, çevrimiçi bankacılık ve tezgah üstü piyasa (OTC) ödemelerinde kullanmasına izin verecek.

Filipin Ulusal Hazinesi’nden Rosalia V. De Leon, “Bonds.PH’nin lansmanı ile özellikle bankacılık hizmetlerine hiç erişemeyen veya yeterince erişemeyen tüm Filipinliler için hazine tahvillerine kolayca ulaşmak ve makul bir şekilde yatırım yapmanın yolunu açıldı” diyor ve ekliyor, “mobil uygulama, herkesin yatırım yapması ile birlikte COVID-19 sonrası dönemde devletin para toplamasına yardımcı olacak bir fırsat da sunuyor”

Platform hem dağıtık kayıt altyapısında hem de eski merkezi sistemde işlemleri kaydedecek.

Union Bank Başkanı ve CEO’su Edwin R. Bautista’a göre bu gelişme, Asya’da ve muhtemelen hazine bono dağıtımı için dünyada DLT tabanlı ilk sistem.

Ulusal ve uluslararası düzenleyici kurumlardan destek

Tahvil ihracı platformu ayrıca Filipin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC), aynı zamanda Singapur piyasa düzenleyicisinden ve çeşitli blokzinciri ve fintech birliklerinden destek alıyor.

Singapur Para Otoritesi (MAS) Fintech Başkanı Sopnendu Mohanty, “2020, ASEAN bölgesinde blokzinciri teknolojisinin ticarileştirildiği yıl olacak ve Filipinler’in tahvil ihracı için adem-i merkezi bir çözüm kullanması, zamanımızın en heyecan verici teknolojisinin başarısını hızlandırıyor” dedi ve ekledi “Singapur’daki blokzinciri topluluğu, yeni şeyler öğrenmek, açık kaynakları paylaşmak ve aynı zamanda şeffaflık ve birlikte çalışabilirlik için Filipinler ile birlikte çalışacak.”

KaynakFinance Magnates