Blockchain teknolojisi geliştikçe, hem sektörün hem de insanların teknolojiyi öğrenme konusundaki ihtiyaçları da artıyor. Bu ihtiyacı karşılamak için ise çok sayıda kurs açılıyor. The University of California, Los Angeles (UCLA) bu konuda önemli bir adım atarak, ilk resmi Blockchain geliştirme sınıfını açtı.

Blockchain ile ilgili daha önceden seminerler veren UCLA (Kaliforniya Üniversitesi), 2019 yılının Ocak ayında başlayacak kursta, bütün dönem boyunca sadece teknik Blockchain programlama konusunu işleyecek. Blockchain konseptleri, Ethereum, merkezi olmayan sistemler ve kripto paralar gibi konuların işleneceği kursa bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve elektrik mühendisliği bölümü öğrencileri katılacak. Dersler Profesör John D. Villasenor tarafından verilirken, üniversitede yaptıkları Blockchain etkinlikleriyle tanınan Jason Huan ve Andrew Battat profesöre asistanlık yapacak.

CCN’in haberine göre kursun açılmasında MouseBelt Blockchain Hızlandırma Programı’nın yaptığı yüklü bağışın da büyük etkisi bulunuyor. Blockchain proje ve girişimlerine yatırım yapan MouseBelt, mühendisleri ve geliştiricileriyle projelere insan gücü sağlarken, aynı zamanda pazarlama, teknik destek ve iş yönetimi gibi konularda da projelere destek veriyor. Firma, 2019 yılı üniversite destek programı dahilinde, iki üniversiteye daha yatırım yapacağını belirtti. Operasyon müdürü Patrick McLain konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Pazar şimdilerde karanlık olsa da, geleceğin aydınlık olduğuna inanıyoruz. Geleceğe yatırım yapmanın en iyi yolu da gençlere yatırım yapmaktan geçiyor. Üniversitelerle birlikte, aydınlık bir gelecek inşa etmek bu programı başlattık. Henüz yolun başındayız.” diye konuştu.

UCLA tarafından verilecek kursa katılım için biraz programlama geçmişi gerekiyor. MouseBelt temsilcileri kayıtlar açıldıktan birkaç gün sonra tüm koltukların dolduğunu belirtti. Bu ayın başlarında University of Tokyo da benzer şekilde bir çalışma yaparak, dağıtık defter teknolojileri üzerine bir mühendislik sınıfı açmıştı.