Japon teknoloji devi Fujitsu, kullanıcıların kimlik bilgilerini derecelendirmek, tespit etmek ve online işlemlerde güvenirliliğini ölçmek için blockchain tabanlı çözümünü duyurdu.

Cointelegraph’In haberine göre yeni teknoloji çözümü kullanıcıları derecelendiriyor, bunları blockchain’de saklıyor ve her kullanıcı için bir güvenirlilik puanı atıyor. Kullanıcılar birbirlerini işlem tamamlandığında derecelendirebiliyor ve daha sonra teknoloji, bu veriyi kullanıcıların birbirleriyle olan ilişkilerine dair tahmin yapmak için kullanıyor.

Diğer kullanıcılar bir işlemi kabul etmeden önce kimin yüksek güvenirlilik puanına sahip olduğunu görebiliyor. Fujitsu bu çözümün diğer “Dağıtık Kimlik” çözümlerine göre avantajlı olduğunu iddia ediyor.

Benzer çözümlerde bir kullanıcı kayıtları bozmak için kötü niyetli bir üçüncü tarafla anlaşabiliyor. Fujitsu ise kendi çözümlerinin kullanıcıları anlamak için grafik tabanlı bir yaklaşım sergilediğini böylelik bu tip komploları önlediğini söylüyor.

Fujitsu’nun sistemi yalnızca ham ölçümlere bağlı kalmaktansa bir kullanıcının işlem ilişkilerinin grafiğine bakarak gizliliği ortadan kaldırmak istiyor. Şirket konuyla ilgili olarak: “Bir kullanıcı, değerlendirmesini uygun olmayan şekilde yükseltmek için üçüncü tarafla biriyle anlaşsa bile grafiksel yapılandırılmış ilişkiler, diğer yanlış kullanıcılarla ilişkilerinin zayıflığı gibi bilgileri ortaya çıkaracak ve sisteme yanlış beyanları belirleme imkanı sunacak.” açıklamalarında bulundu.