Güney Kore’nin Sejong şehrinde ‘akıllı şehir çözümleri’ kapsamında otonom araçların doğrulanması için bir blokzinciri platformu geliştirildi.

10 yıl önce planlanmış bir şehir olarak kurulan Sejong, akıllı şehir çözümleri için test merkezi oldu. LG CNS tarafından geliştirilen blokzinciri çözümü, otonom araçların ve sistemlerinin dijital kimliklerini doğrulamayı amaçlıyor. Böylelikle otonom araçlar ve diğer akıllı şehir altyapısı arasında bilgi paylaşımını gereken bağlantının güvenlik sorunu çözülmek isteniyor.

Yeterli güvenliğin olmadığı senaryolarda, bilgisayar korsanları yanlış bir trafik ışığı sinyali ileterek kazalara neden olabilir. Blokzinciri tabanlı merkeziyetsiz tanımlayıcılar ise bu riski ortadan kaldırabilecek potansiyele sahip.

Sejong şehir yönetimi bu platformu ‘Bilim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ ve ‘Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı’ ile birlikte geliştirileceğini açıkladı. Toplam bütçesi 1 milyon dolara yakın olan projenin gelecek sene pilot çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Sejong City yetkilisi konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri tabanlı bu teknoloji platformunun, arabalar ve kontrol kuleleri tarafından paylaşılan bilgilerin güvenliğini güçlendirerek verilerin güvenirliliğini büyük ölçüde artırmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Projenin geliştirilmesine yardımcı olan şirketler arasında LG CNS, yerli otonom servis aracı geliştiricisi Unmanned Solution, RaonSecure ve Raon WhiteHat yer alıyor.

Güney Kore’nin merkezi olmayan kimlik sistemleri için küresel hedefleri var