Geçtiğimiz yıl boyunca Güney Kore’de başlatılmış çeşitli merkeziyetsiz kimlik (DID) girişimleri görüldü. Sektörün en büyük birliklerinden biri olan Kore Merkeziyetsiz Kimlik Birliği, ülkede özerk kimliğin sorumluluğunu üstlenmeyi ve küresel bir etkiye sahip olmayı hedefliyor.

2019 yılında kurulan DID Alliance, kimliklerin doğrulanması için standartlaştırılmış ve birlikte çalışabilir bir çerçeve geliştirmek için çalışıyor. Üyeleri arasında ülkenin en büyük kart şirketlerinin yanı sıra Samsung ve LG de bulunuyor.

Son on yılda Kore, KB Kookmin, NongHyup ve Lotte gibi kredi kartı şirketlerinden çok sayıda veri sızıntısı yaşadı. Kişisel veriler silolarda bulunuyorsa, tehlikeye atıldığında milyonlarca insanı etkileyen veri kaybına yol açabilir. Bu nedenle, kişisel bilgilerin kontrolünü tekrar kullanıcıların ellerine bırakan DID’lere ve kendine egemen kimliğe yönelme başladı.

The Korea Times ile yaptığı röportajda, Kore DID Alliance Başkanı Kim Yeong-rin birliğin kaydettiği ilerlemeyi ve gelecek planlarını ana hatlarıyla açıkladı.

Kore, rekabetçi BT teknolojilerinin tamamen desteklediği merkezi olmayan kimliğe ilişkin küresel tartışmaya liderlik etmeli ve diğer ülkeleri gerekli sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanmasındaki liderliğimizi takip etmeye teşvik etmelidir.

Kim Yeong-rin’in açıklamlarından da anlaşılacağı üzere birlik, merkezi olmayan kimlik sistemlerini küresel çapta bir standart haline getirmek istiyor. Bunun için de Kore liderliğindeki girişime katkı sunulması için açık çağrıda bulunuyor.

Şu anda birliğin 62 üyesi bulunuyor. Bunlar arasında  Korea Financial Telecommunications & Clearings Institute (KFTC), LG CNS, NH NongHyup Bank, Samsung SDS, Samsung Card, Shinhan Bank ve KB Kookmin Bank gibi kurumlar bulunuyor. Bunun yanı sıra Güney Kore’nin Askeri İnsan Gücü İdaresi de birlik tarafından tarafından geliştirilen merkeziyetsiz kimlik teknolojilerini benimsedi.

Koreli bankalar blokzinciri kimlik girişimine destek veriyor

KaynakLedgerInsights