Aralarında Shinhan ve NH Nonghyup gibi bankaların da bulunduğu 4 büyük kuruluş daha Güney Kore’nin blokzincirini kullanarak kişisel bilgileri güvece altına almayı amaçlayan dağıtık kimlik girişimine katıldı.

CoinDesk’in haberine göre ilk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında duyurulan program şimdilerde resmi olarak ‘Initial DID Association‘ anılıyor. Programa Shinhan ve NH bankalarının yanı sıra BC Card ve Hyundai Card gibi iki büyük ödeme işleyicisi de katıldı. Böylelikle katılımcıların sayısı 11’e çıktı.

Bu 4 şirketle birlikte konsorsiyumda şu anda Samsung Electronics, KEB Hana Bana, Woori Bank, Kore’nin üç büyük mobil operatörü SK Telecom, KT, LG U+ ve yüzde 76’sı Kore Borsası’na ait olan IT şirketi Koscom yer alıyor.

Bilim Bakanlığı ve Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı (KISA) tarafından desteklenen proje, kişisel kimlik bilgilerinin blokzinciri teknolojisi ile güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayacak mobil bir ürün geliştirmeyi amaçlıyor. Böylelikle sistemin kullanıcıları, çevrimiçi işlemlerde, niteliklerin veya kimlik bilgilerinin doğrulanmasında kimliklerini kanıtlayabilecekler.

Girişim ilk olarak 6 Kore üniversitesinden alınan sertifikalar ve İngilizce sınav puanları için kullanılacak. Daha sonra gelir vergisi stopajı ve kredi sertifikaları gibi kredi başvuru belgelerinin sunulması ile genişletilecek. Daha önceki açıklamalara göre sistemin 2020’de açılması ve çalışır hale gelmesi bekleniyor.

KaynakCoinDesk