Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te üç organizasyondan oluşan bir grup blockchain tabanlı bir dijital kimlik geliştirmek için bir araya geldi.

TheBlock’un haberine göre Teknoloji şirketi NEC Argentina, NGO Bitcoin Argentina ve IDB Lab (Amerikan Kalkınma Bankası Grubu’nun bir bölümü) tarafından oluşan grup blockchain tabanlı bir sistem geliştirmek için anlaşma imzaladılar. Grup, Buenos Aires sakinleri için “kaliteli ürün ve hizmetlere” erişimin iyileştirilmesini amaçlıyor.

Dört yıllık proje, kentin tüm sakinlerine, özellikle de yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlar için finansal hizmetlere erişimi artırabilecek blockchain tabanlı bir dijital kimlik sağlıyor.

Grup, teknoloji devi Accenture’un desteğini de gören girişimin ilk olarak Barrio 31’de tanıtılacağını ve Buenos Aires Metropolitan Bölgesinde iki diğer “ekonomik açıdan savunmasız” mahalleye genişletilmesinin beklendiğini söyledi.

IDB Lab Proje Takım Lideri Erika Molina konuya yönelik: “Proje güvenilir, erişilebilir ve ilgili dijital kimlikleri pekiştirerek nihayet savunmasız mahallelerin sakinleri için mal ve hizmetlere erişimi arttırmayı ve böylece dördüncü sanayi devrimine sosyoekonomik katılım fırsatlarını geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.