Telekom devi Verizon, şirketin sitesinden paylaştığı iş ilanlarına göre bir blockchain takımı kurmaya hazırlanıyor.

Firma 5 blockchain mühendisini yanı sıra ‘blockchain teknolojisi geliştirme’ lideri de arıyor. Ek olarak şirketin sitesinde ‘blockchain’ anahtar kelimesi ile arama yaptığınızda blockchain bilgisi gerektiren 35 ilana rastlıyorsunuz.

Yeni rollerle ilgili ayrıntılar Verizon’un müşterilere yönelik mahremiyet, güvenlik ve ödemeler için bir ürün yaratma çalıştığını gösteriyor.

İlanların açıklamasının birinde şu ifadeler kullanılmış: “Bu rol, kullanım örneği geliştirme, teknik gereksinimler, müşteri ortak geliştirme testi ve ticarileştirme devirini içeren ilk prototiplerin ve ürün kavramının kanıtlanmasının geliştirilmesinden ve sunulmasından sorumlu olacaktır. Bireyin odağı, ortaya çıkan teknoloji alanındaki blockchain ve diğer kimlik / güvenlik girişimleri (örneğin, gizli bilgi işlem, güvenli ödemeler) üzerinde olacak

Görev tanımlarında ayrıca şirketin “çeşitli kullanım durumları” ile “dağıtık bir ağ” kurmak istediğini de belirtiliyor.

Telekom alanında blockchain alanına giren tek oyuncu Verizon değil. Bu yılın başlarında AT&T, BitPay üzerinden kablo fatura ödemeleri için bitcoin kabul ettiğini duyurmuştu. Ancak henüz şirket içinden blockchain teknolojisine dair bir iş ilanı açılmadı ya da farklı bir açıklama yapılmadı.