20 yaşındaki telekomünikasyon devinin kurumsa kolu olan Verizon Business, geçtiğimiz günlerde blokzinciri tabanlı iki siber güvenlik sistemi duyurdu. Bu Verizon’ın siber güvenlik için ilk kez blokzinciri teknolojisini kullanması olacak.

Siber güvenlik sistemlerinden ilki Verizon Identity (VID). Bu sistem kullanıcıların oturum açma bilgileriyle ilgili bilgileri cep telefonlarında ‘dijital kimlik’ olarak güvenli bir şekilde depolar. Verizon bunun şifre ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini söylüyor. Ayrıca çok faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik verilerin de entegre dilebildiği sistem, hükümet veri koruma yasaları ve şifreleme standartlarını da karşılıyor.

İkincisi ise Verizon’s Machine State Integrity. Bu sistem akıllı şehirler veya elektrik şebekeleri gibi devasa merkezi olmayan sistemlerden bilgi sağlar ve sayıları “potansiyel uyumluluk ve güvenlik sorunlarıyla ilgili açık, eyleme geçirilebilir içgörüler” haline dönüştürür. Bu yılın ikinci çeyreğinde ABD’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Verizon, blokzincirinin dağıtık veritabanının merkezi alternatiflerden daha güvenli olduğunu söylüyor çünkü bu sistemlerde merkezi bir hata noktası ya da tek bir giriş noktası yok.

Verizon tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, finansal sistemlere odaklı siber saldırılar yükselişte.

Verizon Business’ta güvenlik hizmetleri yöneticisi ve baş ürün sorumlusu Alex Schlager konuyla ilgili olarak: “Şu anda kurumların güvenlik hakkında her zamankinden daha farklı düşünmeleri ve siber suçları hafifletmek için en son teknolojiyi kullanmaları gerekiyor. Bu Verizon çözümleri siber güvenlik koruması için önemli bir adım.” ifadelerini kulandı.

KaynakDecrypt