ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın araştırma ve geliştirme kanadı olan Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü, 5 blokzinciri girişimine 1 milyon dolara yakın bağışta bulundu.

Bakanlığın verdiği bu desteğin amacı İç Güvenlik Bakanlığı’nın operasyonlarını modernize etmek için blokzinciri teknolojisi kullanmasına yardımcı olacak standartlara dayalı teknolojiler bulmayı hedeflemesine dayanıyor. Son yıllarda Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü, dağıtık defter teknolojisi ile çalışan şirketler de dahil olmak üzere, yeni teknoloji uygulamaları üzerinde çalışan bir dizi yeni işletmeye fon sağladı.

Bakanlığın desteklediği 5 blokzinciri girişimi şöyle:

  • Mattr Limited – ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri için dijital olarak verilen temel işçi lisanslarını oluşturmayı planlıyor.
  • Mesur.IO – Şirket, mevcut teknolojisini güçlendirerek tedarik zinciri boyunca toksinleri, patojenleri ve diğer tehlikeleri takip edecek.
  • SecreKey Technologies – Sahibine tam kontrol sağlayan dijital bir Sosyal Güvenlik Numarası seçeneği sunacak.
  • Mavennet Systems – ABD ve Kanada arasındaki doğal gaz sevkiyatlarını dijital olarak takip etmeyi amaçlayan bir şirket.
  • Spherity GmbH – İthal edilen e-ticaret paketlerinin bir kopyasını dijital olarak oluşturmayı planlıyor.

Bu şirketler arasında Mattr Limited 200.000 dolar ile en yüksek nakit desteğini alırken Mavennet 86.100 dolarla en küçük desteği almış oldu.

ABD’de devlet destekli blokzinciri çalışmaları devam ediyor. Daha önce Savunma Bakanlığı’da blokzinciri teknolojisini güvenlik amacıyla kullanacaklarını açıklamıştı. Özellikle tedarik zinciri çözümlerine sunduğu faydayla öne çıkan blokzinciri ülkedeki birçok devlet dairesinde tanınan bir teknoloji olma yolunda ilerliyor.

ABD Temsilciler Meclisi iki blokzinciri yasasını daha onayladı

KaynakCoinDesk